Kezdőlap » Stimați vizitatori

Stimați vizitatori

Stimați vizitatori,

Bine ați venit pe pagina web al celei mai tinere congregații evreiești de rit neolog/conservator din Budapesta!

Suntem o congregație conservatoare, non-egalitariană, care păstrăm tradițiile locale, cu o abordare proaspătă și un spirit tânăr. Sinagoga Karoli, este cea mai mică și cea mai tânără sinagogă din Budapesta.


Clădirea propriu-zisă a funcționat inițial ca și casă de familie până în anul 1962, când, Comunitatea Evreilor din Ungaria a cumpărat-o și a renovat-o, transformând casa în sinagogă. Din păcate, în cursul anilor și din cauza evenimentelor nefericite din istorie, congregația a scăzut în număr și a funcționat fără rabin timp de zeci de ani.

În anul 2001 s-a realizat ultima renovare a clădirii, iar din 2004 a venit primul rabin în congregație. Mulțumit acestui rabin și ai membrilor din acea perioadă, congregația Sinagogii Karoli a crescut, a devenit comunitatea cu cea mai rapidă creștere din Budapesta, și are în prezent cei mai mulți copii și cele mai multe familii tinere în timpul serviciilor religioase de Șabat.

Serviciile noastre religioase corespund liturgiei Askhenaz (nusah) și sunt ținute conform pronunțării ebraice moderne (Sfaradi). Rugăciunile de Șabat, vineri seara și sâmbătă dimineața, se finalizează prin kiduș la care toată lumea prezentă este invitată.

Suntem o comunitate modernă și prietenoasă, unde membrii de rit ortodox și de rit conservator se simt de asemenea confortabil. Bărbații și femeile stau în spații despărțite în timpul rugăciunilor, dar nu sunt despărțiți la kiduș sau la alte evenimente ale comunității. Cei interesați sunt invitați să participe la programele de studii organizate de comunitate.

Femeile căsătorite își acoperă părul, dar acest lucru nu este obligatoriu. Femeile se îmbracă modest, dar pantalonii și tricourile de asemenea se acceptă.

Dacă sunteți în vizită la Budapesta și ați dori să participați la servicii religioase într-o atmosferă tradițională și deschisă, împreună cu studenți, tineri specialiști și familiile lor, vă invităm să ne vizitați.
În cazul în care sunteți interesați, vă trimitem cu mare plăcere informații despre evenimentele noastre curente, celebrarea sărbătorilor sau programul de studii organizate de noi.

Pentru informații, vă rugăm să ne contactați la una dintre următoarele adrese:

rabbi@zsinagoga.net – Rabin Zoltan Radnoti (Rabbi Smuel Zvi)

info@zsinagoga.net

lagymanyos@gmail.com

Ne vedem cu ocazia următorului Șabat!

Rugăciuni:

Vineri: 18:00

Sâmbătă: 09:00

Luni: 07:00