Kezdőlap » Hírek » Választás – Bíróné Ferencz-Kuna Valéria bemutatkozása

Választás – Bíróné Ferencz-Kuna Valéria bemutatkozása

Bíróné Ferencz-Kuna Valéria

1982. május 31-én születtem Kecskeméten. Zenei munkásságom 5 évesen indult, apukám, Kuna Lajos szárnyai alatt. Ezzel párhuzamosan iskolai tanulmányaimat magántanulóként végeztem.

Professzionális karrieremet, mint előadóművész, a testvéreimmel karöltve 1993-ban kezdtem, egy Nemzetközi Rézfúvós Fesztiválon, ahol Nívó-díjjal jutalmazták tudásunkat. Eddigi pályafutásom legfontosabb állomásainak ezt a Nívó-díjat(1993.), a pozsonyi Interforum Talentov verseny I. helyét és Nagydíját(1996., 1997.), a Passauban megrendezett nemzetközi rézfúvós kamarazenei verseny különdíját(1996.), és a Príma-díjat(2005.) tartom. Jelenleg a Fourtissimo Orchestra és az Is…Real! Project zenekarok alapítójaként és tagjaként dolgozom.

2008 májusában költöztem Budapestre, és így kerültem a Bét Sálom zsinagóga közösségébe. Itt ismerkedtem meg Bíró Gáborral, akivel 2009. augusztus 23-án e zsinagóga falai között és kertjében, házasságot kötöttem. 2009. november 13-án megszületett kislányunk, Abigél.

Számomra rendkívül fontos a zsidóság megélése a mindennapokban, ezért lehetőségeimhez mérten eddig is igyekeztem részt venni a közösség életében. Szeretném, hogy a budapesti zsidóság múlt században szerzett sebei minél hamarabb begyógyuljanak és újra régi fényében ragyoghasson. Úgy érzem, hogy ebben a dinamikusan fejlődő közösségben rengeteg erő rejlik. Gyermekem születése a figyelmemet elsősorban, a jövő generációjának nevelésére irányította így a programomat is ennek alapján állítottam össze:

  • a zsinagóga épületének korszerűsítése, különös tekintettel a konyha és a kiddus terem bővítésére, gyermek tanuló/játszószoba kialakítására. Az ehhez szükséges erőforrások felkutatása(támogatások, pályázatok stb.), adománygyűjtő rendezvények(koncertek, bálok stb.) szervezése.
  • a kertben játszótér kialakítása, parkosítás.
  • zsidó gyermekkórus (újra)alapítása, amibe szeretném bevonni a többi körzet tagjait is. Így gyermekeink még közelebb kerülhetnek a saját gyökereikhez, játszva tanulhatják meg az ünnepek, a liturgia és Izrael legfontosabb dalait, megismerhetik a sokszínű zsidó zenei kultúrát. Később természetesen az így szerzett tudást az ünnepek és egyéb rendezvények alkalmával fellépésen is kamatoztathatják.
  • nyomtatott újság szerkesztése a közösség tagjainak segítségével.
  • nőegylet alapítása jótékonysági célokra
  • filmklub és egyéb ifjúsági programok szervezése

Mindeközben a legfontosabb célom, hogy a közösségben felmerülő igényeket, ötleteket közösen megvalósítsuk és együtt formáljuk a magyar zsidóság jövőjét.

Bizalmát köszönöm:
Bíróné Ferencz-Kuna Valéria

Budapest, 2011. február 27.

Vissza a jelöltekhez

 
 
 
 
Választás – Horváth József bemutatkozása (horvath.jpg)
Close