Kezdőlap » Hírek » Választás – Horváth József bemutatkozása

Választás – Horváth József bemutatkozása

Horváth József

1968-ban születtem Nagykanizsán, 2008 óta vagyok a Lágymányosi Zsinagóga tagja feleségemmel és két kisgyermekemmel. A BME Építőmérnöki karán szereztem a mérnöki, a Társadalomtudományi karon a tanári diplomámat. Jelenleg saját mérnöki tanácsadó cégemben dolgozom.

A zsidó közéletben 1995 óta veszek részt önkéntesként. 1998 és 2010 között (12 évig) voltam vezetője a Maccabi Vívó és Atlétikai Clubnak, jelenleg a Magyar Zsidó Kongresszus Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke, az Izraeli Kulturális Intézet alapítványi kuratóriumának és a Maccabi Világszövetség végrehajtó bizottságának pedig a tagja vagyok.

Mivel én is azon sokak közé tartozok, akiknek családjában a zsidó tradíciók, hagyományok és szokások megtartása és átadása nem történt meg, ezért felnőttként kellett megtanulnom mindazt, ami másoknak természetes volt. Talán ezért is volt számomra mindig fontos, hogy segítsek minél több embernek megtalálni a kapcsolatot a zsidóságával és Izraellel. A Maccabiban ezt elsősorban a sport révén tudtam elősegíteni, Izraeli Kulturális Intézetben pedig a kultúrával.

Látjuk azt, hogy a zsidóságot milyen sokféleképpen lehet megélni és milyen sok lehetőség van arra, hogy valaki a zsidóságát megélje. Ami egyforma ezekben az utakban, hogy mindig közösségi élményként működik. A magányos zsidóság nem járható út, mint ahogy az sem, ha valaki csak beszél arról, hogy ő zsidó. Közösség és tettek kellenek. A Lágymányosi Körzetben vezetőinek, tagjainak nagyon sok kezdeményezése volt az elmúlt években, hogy a zsinagóga közösség legyen, hogy programok legyenek és ami nagyon fontos, hogy ezek az események valódi élményt adjanak. Ahhoz, hogy folytatódhasson mindez, aktív elöljáróságra, aktív önkéntesekre és nem utolsó sorban anyagi forrásokra van szükség. Úgy gondolom, hogy a tapasztalataimmal, az időmmel és az elhivatottságommal szeretném és tudnám is szolgálni a közösség fejlődését.

Vissza a jelöltekhez

 
 
 
 
Választás – Rózsa Péter bemutatkozása
Close